Sommerles.no

Munin og Ratatosk. Grafikk. Snuti
Munin og Ratatosk. Grafikk av Snuti

Sommerles er bibliotekenes lesekampanje for barneskoleelever i sommerferien. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august.

I 2014 ble kampanjen digital, utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti AS. Deltakerne samler XP (poeng) ved å løse oppgaver, stikke innom det lokale biblioteket for å hente kodeord, og fremfor alt, lese og registrere så mange bøker de bare orker i løpet av sommerferien! Deltakerne får dessuten eksklusiv tilgang til en spesialskrevet Sommerles-fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. Denne kan leses på bokmål, nynorsk, nordsamisk – eller lytte til den som lydfil.

I 2018 ble Sommerles.no en nasjonal kampanje, og i 2019 deltar over 380 kommuner på kampanjen. Det betyr at vi selvsagt satser på å slå deltakerrekorden fra i fjor! Da var 106 000 barn fra hele ladet med på Sommerles.no.

Barna som er med på Sommerles.no kan samle digitale troféer og hente små premier på biblioteket. Det er mange forskjellige premier å velge mellom, og deltakerne får beskjed når de har samlet nok XP til å hente en premie.

Mer informasjon finner du på altom.sommerles.no

Sommerles. Logo
Logo for kampanjen Sommerles. Design: Snuti
Translate »