Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober. I Norge markeres dagen i uke 39 til 42.

Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske. Les mer om Verdensdagen for psykisk helse  her!

Mange av Vestfoldbibliotekene har tradisjon for å markere dagen, gjerne i samarbeid med andre. Sjekk for eksempel hva som skjer i Sandefjordbibliotekene eller i Tønsberg og Færder bibliotek. Larvik bibliotek avdeling Lardal får besøk av MakeupMalin, som driver videoblogg og har deltatt i dokumentarserien «Jeg mot meg» på NRK. Enkelte bibliotek har også lagt markeringen til andre dager, så følg med på arrangementsidene våre her og på bibliotekenes Facebook-sider.

Årets tema er «Vær raus», og tanken er at ved å være raus med seg selv og andre kan vi bidra til god psykisk helse.

Verdensdagen for psykisk helse. Logo.
Kampanjebilde 2018, Verdensdagen for psykisk helse. Mennesker i naturen Tegning. Foto.