Verdens bokdag 23.april

I dag 23. april er det Verdens bok- og opphavsrettsdag. Dette er en FN-dag som siden 1995 markeres hvert år på denne dagen over hele verden. Målet med dagen er blant annet å markere bokens viktige rolle i samfunnet.

På denne internasjonale festdagen for boken feirer vi leselyst, bokglede og alt det positive ved lesing.

Du kan lese mer om Verdens Bokdag på:

FN-sambandets side

og hos Store norske leksikon!

God bok!¬†ūüĆĻ

Verdens bokdag. Bok og rose. Foto.

Verdens bokdag har tradisjonelt blitt markert i Vestfoldbibliotekene, med fysiske arrangementer og utstillinger. I √•r blir det n√łdvendigvis litt annerledes.. Men det er ikke fritt for markering likevel!

Holmestrandbibliotekene markerer dagen med et digitalt foredrag, som spilles inn og kan sees på Facebook-siden deres mellom klokken 12 og 20 på Verdens bokdag (Merk at etter dette slettes arrangementet). Meld deg som deltakende eller interessert, så får du beskjed når foredraget kan sees.
Foredraget belyser hvilken kraft som finnes i litteraturen, og på hvilken måte litteratur kan gi oss innsikt og skape empati.
Du vil gjennom foredraget bli presentert for ulik litteratur og noe h√łytlesning.

Sandefjordbibliotekene demonstrerer bokrygg-poesi på en flott måte på sine Facebook-sider.

T√łnsberg og F√¶rder bibliotek deler korona-vennlig og lokal lyrikk for anledningen –¬†ogs√• p√• Facebook.

Horten bibliotek markerer Verdens bokdag med å lansere den nye lesekampanjen Reisefeber! Denne skal vare ut sommeren, og gir deg muligheten til å reise i litteraturen, og vinne premier på toppen!

Larvik bibliotek markerer bokdagen med å gi deg sine absolutt beste boktips og personlige favoritter!

Du finner for√łvrig mange gode bok-tips p√• sidene v√•re om dagen!

God bok-dag!¬†ūüíó

Reisefeber banner1. Klode og grafikk. Foto,
Sjekk ut lesekampanjen i Horten!
Translate ¬Ľ