Sommerles-boktips: Tegneseriebøker!

tegneseriebøke. Bokforsider. Grafikk.

Tegneseriebøker!

Det er veldig populært med bøker i tegneseriesjangeren, og det har kommet mange gode bøker de siste årene i denne stilen. Fargerike bøker hvor bildene forteller like mye som teksten.  

Tegneseriesjangeren er en stil som passer dagens visuelle barn godt. Barn er veldig vant med fargesterke bilder på skjerm med en handling i raskt tempo. Det ofte lite tekst i disse bøkene, men kombinasjonen bilde og tekst kan være ganske utfordrende og det krever en egen leseforståelse å kunne tolke bilder. Å lese tegneseriebøker gir god mestring og skaper leseglede!  

Håndbok for superhelter av Elias Våhlund   

En spennende fartsfylt bokserie med en sterk jente i hovedrollen. Lisa blir mobbet på skolen og flykter inn på biblioteket. Der oppdager hun en helt spesiell bok – med tittelen «Håndbok for superhelter». Idet hun starter å lese begynner Lisas ferd mot å bli superhelten Røde Maske. Passer for barn i alderen 6-10 år.  

Nordlys av Malin falch 

Bli med inn i en magisk eventyrverden med røtter til Norsk folketro. Det er kommet tre bøker i serien i tillegg til en egen bok om karakteren Bjørnar. Nordlysserien er veldig spennende bøker med gode tegninger av serieskaper Malin Falch og fungerer som en fin introduksjon til fantasysjangeren.  

Kikkis krim av Joris Chamblain 

Mysteriebøker som handler om Kikki og vennene hennes som bor i en idyllisk fransk by. Bøkene inneholder vakre maleriske tegninger som vil appellere til mange. Sjarmerende og fantasifulle bøker som er mer koselige enn spennende. Passer godt for de som synes Operasjon-bøkene til Jørn Lier Horst er spennene nok. Passer fra 7 år og oppover.  

KikkisKrim. Bokforside. Grafikk.
Kikkis krim
Barnevaktklubben. Bokforside. Grafikk.
Barnevaktklubben

Barnevaktklubben av Gale Gallingan  

Denne bokserien handler om fire venninner som starter en barnevaktklubb. Morsomme bøker med handling om vennskap, hemmeligheter og forelskelse – som mange unge jenter kan kjenne seg igjen i. Anbefalt for alder 8- 13 år.  

Krypto av Hans Jørgen Sandnes 

Fantasifull handling på havdypet! Hans Jørgen Sandnes er tegneren bak operasjon-bøkene. Han har nylig gitt ut første bok «Ned i dypet» som skal bli til bokserien Krypto. Hovedkarakteren er et Ophelia som er et fosterhjemsbarn som akkurat har kommet til byen Saltvik. Ophelia er fascinert av undersjøiske vesener, og på den første kvelden i sitt nye hjem ser hun noe mystisk på havoverflaten …  

Nikoline av Sylvia Douyé 

Disse bøkene dreier seg i likhet med «Krypto» om Kryptozoologi. (Læren om ukjente dyr som kanskje, eller kanskje ikke, har eksistert) Nikoline er en fortelling om en verden full av utrolige skapninger, spennende opplevelser, magi og vennskap. Som trolig vil fenge de som liker Nordlys og Amuletten-bøkene. Passer for alder 8-13 år. 

Translate »