Reis med barnelitteraturen!

Instagram Bakgrunn

Sommerles.no er for barneskolebarn, men barnebøker passer ikke bare for de yngre. Det finnes mange bøker man kan reise til eksotiske og fremmede steder med – nå som det ikke er så lett å reise fysisk. 

Disse bøkene fungerer og bra til høytlesning og da kan jo både voksne og barn reise med litteraturen – samtidig som barna oppnår poeng i Sommerles.no!  

Disse bøkene tar små og store lesere til Peru, Egypt og Italia.  

Husk at også lydbøker fra NLB er et alternativ for alle med lesevansker!

Peru

Neanderland av Robert Næss (2018) 

Agentene fra Byrået for Ikke-Hendelser (BIH), Thelma og Tico, har fått et nytt mystisk oppdrag i Peru. En multimillionær har kjøpt opp store landområdet og skjuler noe bak høye strømgjerder. Thelma og Tico aner ikke hvor farlig dette oppdraget kommer til å bli. 

Spennende bok to i serien “Byrået for Ikke-Hendelser”. Thelma og Tico er to tøffe unger som må trå til der voksne ikke kommer til. Sakene er mystiske, farlige og superspennende. Serien er lettlest og passer like godt til egenlesning (både voksne og barn) som til høytlesning. Man bør lese fra bok 1. 

Neanderland
Neanderland

Egypt

Apokalypsegeneratoren. Bokforside. Foto.
Apokalypsegeneratoren

Apokalypsegeneratoren av Bobbie Peers (2018) 

Kodeknekkeren William og den smarte venninnen Iscia sendes til Sahara. De skal hjelpe Avdeling for Umulig Arkeologi med en utgraving av en mystisk kule. Men farer lurer, gamle familiehemmeligheter blir avduket og kanskje ikke alle koder bør løses … 

Høyt tempo fra første side og korte kapitler, gjør denne boka lettlest og spennende. Å lese boka er som å lese en film. Dette er bok 4 om William Wenton og bøkene bør leses i rekkefølge. 

Italia

Veneziamysteriet av Bjørn Sortland og Trond bredesen (ill.) (2000) 

En rolig familieferie til Venezia i Italia. Morsomt karneval og andre gøyale ting. Men familieferien blir ikke som søsknene Sissel, Thor og David har sett for seg. Det er nemlig noe rart med et par fra Sørlandet. 

Første bok i den spennende Kunstdetektivene-serien. Du kan blant annet reise til Tyrkia, Kambodsja, Mexico og Frankrike. Stor skrift og korte kapitler, høyt tempo og farlige mysterier. Må ikke leses i rekkefølge. Spennende underholdning for barn og voksen. Finnes som lydbok til bilturer. 

 

Veneziamysteriet. Bokforside. Foto.
Veneziamysteriet
Translate »