Nominerte til Uprisen 2018

Uprisen er ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok.

Nominasjonsjuryen har bestått av Stine Haakenstad, Harestua skole (Oppland), Heine Aasgard Tveranger, Sandnes skule (Hordaland), Boldizsar Kun, Luster ungdomsskule (Sogn og Fjordane), Alba Kibar Andresen, Fagerborg skole (Oslo) og Alma Wæge Akerlie, Marienlyst skole (Oslo). Juryen har lest og vurdert anmeldelsene på uprisen.no og på bakgrunn av dem diskutert seg frem til de fem nominerte bøkene.

Her er de nominerte bøkene til Uprisen – årets ungdomsbok:

Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen (Gyldendal)
Baksiden av Endre Lund Eriksen (Aschehoug)
Kan vi bare late som av Camilla Helene Sandmo (Vigmostad & Bjørke)
Killerinstinkt av Thomas Enger (Kagge)
Hevner av Ingelin Røssland (Mangschou)

Syv juryklasser fra ulike fylker skal nå i gang med å lese de fem nominerte bøkene. Vinneren kåres under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i slutten av mai.

Les anmeldelser av alle bøkene, inkludert de nominerte, på uprisen.no. Her kan du også finne bøkene i ditt nærmeste bibliotek 🙂

Om Uprisen
Uprisen ble utdelt først gang i 2007 og er ungdoms egen kåring av den beste norske ungdomsboka utgitt inneværende år. Prisen arrangeres av Foreningen !les i samarbeid Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken.

Uprisen har som målsetting å  ta ungdom på alvor ved å anerkjenne dem som en ressurs i vurderingen av litteratur skrevet for dem, å synliggjøre ungdomslitteraturen og å skape positive møter mellom elevene og litteraturen.

Bokomslag, forside: Baksiden av Endre Lund Eriksen. Foto.
"Baksiden" av Endre Lund Eriksen er blant de nominerte. Foto: Aschehoug forlag.
Translate »