Lesetips fra brukerne våre! 🌹

23. april var Verdens bokdag!  
På bokdagen spurte vi folket: Hva er din absolutte favorittbok, og hvorfor liker du nettopp denne så godt?
Vi fikk mange gode svar, og deler et utvalg av de her til glede og inspirasjon for alle..

Ingen over, ingen ved siden av for min del! J. K. Rowlings Harry Potter⚡ and The Chamber of Secrets (Mysteriekammeret)! 😄 Dette er fordi du opplever magi både i bokstavelig og i overført betydning, og samtidig får lese om vennskap, mot og mestring; 3 viktige faktorer i fantasy-litteraturen såvel som livet generelt! 😄 Go Gryffindor!

Havets katedral: den rommer historien, samfunnet, kjærlighet og er spennende som en kriminalroman. 👍

Min favoritt i år er Helga Flatlands Bli hvis du kan. Reis hvis du må. En fascinerende skildring av ulike personers opplevelse av den samme tidsperioden og en tragisk hendelse.

Tusen strålende soler; den provoserte meg voldsomt og satte virkelig ting i perspektiv. Den traff meg på mange områder, og overrasket meg ved at jeg i utgangspunktet ikke trodde jeg ville bli så engasjert.

Min favorittbok er Jeg er pilgrim. Som krim-entusiast synes jeg denne boka trykker på alle knappene mine. Den er spennende, uforutsigbar – og lang. Her er det myyye spenning for pengene! 🙂

Min favorittbok som jeg aldri kan glemme, heter: I never promised you a rosegarden. Dette er en sterk fortelling om ei ung jentes vanskelige psykiske dilemmaer.

The Handmaid’s Tale er den boka jeg har lest som har grepet meg mest. Den forandret mitt syn på verden, på meg selv og mitt eget liv.

Jenta på klippen av Lucinda Riley er min favorittbok. Den fenget meg fra side 1 og er en av få bøker jeg har lest mer enn en gang 🙂

Heksene av Roald Dahl er en bok jeg aldri kommer til å glemme! Leste den som barn og syns den var utrolig levende og skummel. Jeg var helt sikker på at virkeligheten var akkurat sånn! 😍

 

Du finner selvfølgelig bøkene i Vestfoldbibliotekene!
God lesing! 🙂

Bokforside: Tjenerinnens beretning. Foto:
Anbefales: "Tjenerinnens beretning" av Margaret Atwood - boka bak tv-serien The Handmaid's Tale. Foto: Aschehoug forlag.
Bokforside: Heksene. Foto.
"Heksene" av Roald Dahl er en favoritt hos mange. Foto: Gyldendal.
Translate »