Kunstnerprisen 2017 til Ingvar Ambjørnsen

Ingvar Ambjørnsen. Foto
Ingvar Ambjørnsen. Foto: Marie Sjøvold.

Pris- og stipendkomiteen vedtok 23. oktober å tildele Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris 2017 til Larviks-forfatteren Ingvar Ambjørnsen. Vestfold Fylkeskommunes Kunstnerpris er en honnørpris som skal tildeles en profesjonell kunstner med stor betydning for Vestfolds kulturliv.

Prisen er på 75 000 kroner, og overrekkes mandag 6. november i forbindelse med åpningen av Litteraturuka i Vestfold. Arrangementet starter kl. 18.00 på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

Vestfoldbibliotekene gratulerer den produktive forfatteren, med et 40 år langt forfatterskap bak seg. Han har utgitt bøker i flere sjangre – romaner, kriminalromaner, novellesamlinger, barne- og ungdomsbøker og essaysamlinger. Hans store gjennombrudd kom med romanen Hvite niggere i 1986.

Ingvar Ambjørnsen har de senere årene vært en aktiv formidler i sitt hjemfylke, blant annet gjennom Litteraturuka i Vestfold.
Du finner han på programmet i år også. Velkommen! 🙂