Birkebeinerne

Coveret til filmen Birkebeinerne.
Coveret til filmen Birkebeinerne.

Norsk film har tradisjonelt vært så langt fra spektakulær og actionfylt som det går an å være, men de siste årene har spesialeffekter og stuntmenn sakte men sikkert inntatt lerretet også her til lands.

Birkebeinerne føyer seg inn i rekken av underholdende norske filmer som gir deg sug i magen, som «Max Manus», «Kon-Tiki» og «Bølgen». Fartsfylte og heseblesende katt-og-mus-lek på ski gjør de sanne hendelsene om maktkampen mellom birkebeinerne og baglerne spennende også for de som ikke er over middels interessert i historie.

En dag i begynnelsen av 1200-tallet dør birkebeinerkongen Håkon Sverresson brått. Dødsfallet er mistenkelig og det er full krise i leiren da det ikke finnes noen arving. Det viser seg etter hvert at Håkon Sverresson har en uekte sønn på lur med frillen Inga fra Varteig. Babyen befinner seg midt i baglernes område og livet hans ligger i en tynn tråd. Det blir igangsatt en hemmelig redningsaksjon, men baglerne får snusen i det og spenningskurven blir bare brattere og brattere – og det gjør også fjellskråningene!

Nasjonalitet: Norge, Regi: Nils Gaup, Utgitt: 2016

Translate »