Hurra for 100 000 Sommerlesere!

Sol ute, sol inne…Sommerles.no, som startet som en liten, lokal sommerlesekampanje for alle Vestfoldbibliotekene i 2012, opplever sin aller beste sommer noensinne. Over 100.000 barn i 1. – 7.klasse over hele landet er i dag med på Sommerles, helt fantastisk! Av disse er nesten 5700 fra Vestfold.

Vi vet at det er mange barn der ute som gleder seg skikkelig til Sommerles.no hvert år, og to av de er Anna og Otto fra Tønsberg. I år har de kunnet glede seg ekstra mye over det kule sommerlesspillet inne på nettsiden, men ellers er det minst like gøy med selve lesingen, synes de to.

I år ble også Sommerles.no for første gang nasjonal – alle fylkene i Norge deltar. Det betyr at om man er på besøk hos søskenbarna på Gjøvik eller i Trondheim, så er mest sannsynlig det lokale biblioteket også med på Sommerles. Da kan man  kan hente en ventende Sommerlespremie der, heller enn å vente helt til man kommer hjem fra ferien!

Gjør som tvillingene Anna og Otto

Ukas S☀️mmerles: Gjør som tvillingene Anna og Otto Nerlinger og nærmere 100.000 andre barn – vedlikehold leseferdighetene og leselysten ved å bruke www.sommerles.no #Sommerles startet i Vestfold fylkeskommune og er nå er nasjonal:https://www.vfk.no/aktuelt/la-barna-fa-bli-med-pa-sommerles/

Publisert av Vestfold fylkeskommune Mandag 9. juli 2018

Tvillingene Anna og Otto leser bøker på biblioteket. Foto
Anna og Otto er ivrige Sommerlesere
Anna og Otto viser frem to av sine favorittbøker. Foto
Anna og Otto anbefaler gjerne bøker til andre leseglade barn

Lurer du på om det ikke er litt sent å bli med nå i juli, så kan vi berolige deg med at det ikke er sent i det hele tatt! Hver dag blir nye barn med (i går var det ved opptelling 99 095 deltakere, i dag tidlig var vi oppe i 100 038!), så det er bare å hive seg på! På Sommerles.no «konkurrerer» man nemlig kun med seg selv, noe som betyr at det både er fullt mulig å komme høyt opp i level, å samle mange kule digitale trofeer og få noen kule premier selv om sommeren er godt i gang. Det er også helt ok om man ikke vil eller orker å lese alt selv – Sommerles.no gir poeng også om noen leser for deg, eller om du velger å høre lydbok i bilen!

Fortsatt god Sommerlesing!

Sommerlestrofè. Foto.