Bruk de digitale tjenestene våre

Digital lesing
I disse dager hvor bibliotek over hele landet må holde stengt, vil vi tipse om digitale tjenester som tilbyr mye forskjellig lesestoff.

Gjennom bibliotekenes løsninger for e-bøker får du tilgang til gode bøker hjemmefra!
I appen Bookbites kan alle med et nasjonalt lånekort låne bøker og lydbøker. Bookbites kan brukes av både barn og voksne, og kan lastes ned i App Store eller Google Play. En annen ny app som også tilbyr gratis e-bøker er Allbok. Den er også tilgjengelig for alle med et nasjonalt lånekort. Allbok har nok ikke et like stort utvalg av bøker som Bookbites (som er den appen vi kjøper inn lisenser til), men kan være et alternativ hvis en bok er utlånt der.

Nasjonalbiblioteket har en stor samling i sitt nettbibliotek.
I Nettbiblioteket kan man søke i eldre bøker, aviser, tidsskrifter og mer. Ikke alt materiale er tilgjengelig på nett, men nylig inngikk NB og Amedia en avtale som gir tilgang til 500 000 aviser åpent på nett. Nettbiblioteket er sammen med Digitalarkivet også et nyttig nettsted for slektsforskning.

Verdensbiblioteket finner du e-bøker og e-lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten. Verdensbiblioteket er åpent for alle i Norge. Du må besøke siden fra en norsk IP-adresse. For å få tilgang til innholdet må du også opprette en bruker og logge inn. Dette er gratis og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Helsebiblioteket
Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell. Det er gratis å registrere seg som bruker.

Idunn
Idunn er en base drevet av Universitetsforlaget, med mer enn 36 000 artikler og kapitler, vitenskaplige bøker og tidsskrifter. Mens bibliotekene i Norge er stengt, vil Universitetsforlaget åpne Idunn for alle. Her kan du søke i Idunn.

Les mer om de digitale tjenestene våre under “Vi tilbyr”.

Filmtjenesten vår
FilmBib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du finner en unik samling med kortfilmer for både barn og voksne, samt samfunnsaktuelle dokumentarer og eksperimentelle filmer. Logg inn med nasjonalt lånekortnummer og pin-kode på filmbib.no.

Minibibliotek
Til slutt vil vi minne om minibibliotekene rundt om i gamle Vestfold. Her kan du fortsatt finne bøker å lese som enten kan beholdes eller leveres tilbake.

Alle disse tjenestene tilbyr litteratur og kunnskap helt gratis!

Vi håper du også vil sjekke ut inspirasjonssidene våre for lese- og filmtips!

PS! Bibliotekene sender ikke purringer om dagen, og håper selvfølgelig du nyter lånt materiale på overtid – med god samvittighet!

Vi gleder oss til å se dere når hverdagen kommer mer tilbake til normalen, og oppfordrer alle til å følge de anbefalte tiltakene og ta vare på hverandre i den situasjonen vi nå står i! ♡

Hjemmekontor med kaffekopp og laptop, på et skrivebord foran et vindu med bygninger på utsiden. Foto.
Foto: Dillon Shook, Unsplash