Arkiv for aktuelle saker

Logo for Vestfoldbibliotekene

Nye nettsider for folkebibliotekene i gamle Vestfold fylke

Vestfoldbibliotekene ble en mindre relevant betegnelse på bibliotekene våre etter fylkessammenslåingen. Nå går folkebibliotekene i det gamle fylket egne veier med selvstendige nettsider..

KIMEN Cmyk BlåBakgrunn

Kimen Litteraturfestival 2020 avlyst

Kimen litteraturfestival blir ikke gjennomført som planlagt neste uke på grunn av smittesituasjonen i flere av byene i Vestfold og Telemark.

verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse

Årets tema er “Spør mer” – Vær oppmerksom og vis interesse! Dagen markeres med arrangementer hos flere folkebibliotek ♡

ksenia makagonova LuK MuZ yf0 unsplash

Grøss til høstkveldene..

Krim og spennende historier til mørke kvelder.. 👻🎃
Bibliotekarenes egne favoritter!

Familie har kino hjemme i stua med film og popcorn og stemningsfull belysning. Foto.

Bibliotekaren anbefaler: Filmoteket-filmer

Lag kino-stemning hjemme i helgen! 🎥🍭🍬 Vi tipser om noen av Filmotekets mange, gode filmer!

Nettbiblioteket. Skjermdump av tjenesten. Foto.

Nettbiblioteket

I Nettbiblioteket kan man søke i eldre bøker, aviser, kart, bilder og tidsskrifter. Sjekk ut inngangen til Nasjonalbibliotekets digitale samling!

tidsskrifter, mobil med PressReader-applikasjon/logo og sukkertøy på bord. Foto.

PressReader

Visste du at du kan lese over 7000 aviser og tidsskrifter fra mer enn 100 land og på over 70 språk helt gratis via PressReader?

Stephen Hawking og medstudent på sykkel i Cambridge. Foto.

Bibliotekaren anbefaler: For den anglofile 🇬🇧

For den anglofile finnes det mange muligheter til å reise med både film og litteratur!

22.juli

Til minne om 22. juli ♡

Det er i dag 9 år siden terrorangrepet i Oslo og på Utøya. Det er skrevet mange vonde, men gode bøker om 22. juli. Vi presenterer noen av dem..

Facebook Gruppe (Bokmål)

Reis med barnelitteraturen!

Sommerles-boktips! Barnebøker kan være fine å reise rundt i verden med – uansett alder.. Til f.eks. Peru, Egypt eller Italia! 📚

tegneseriebøke. Bokforsider. Grafikk.

Sommerles-boktips: Tegneseriebøker!

Det er veldig populært med bøker i tegneseriesjangeren, og det har kommet mange gode bøker de siste årene i denne stilen..

x Bilde Gutt

Sommerles på øret

Sommerles skal være for alle! Alle kan ha glede av en lydbok. NLB har lest inn årets sommerlesfortelling som lanseres på sommerles.no med ett nytt kapittel hver uke.