Arkiv for aktuelle saker

Datadetox. Logo og teksten "Data detox". Grafikk.

Data detox-kampanje i Vestfoldbibliotekene

Har du kontroll på ditt digitale liv? Bibliotekene i Vestfold arrangerer en datadetox-kampanje i uke 43. Få råd om hvordan du kan gjøre en digital opprydding og ta bedre vare på dine personlige opplysninger.

Utsnitt av programforsiden til Litteraturuka, med teksten "Program mandag 4. - Søndag 10. november". Grafikk.

Programmet for Litteraturuka i Vestfold er klart

Mandag 4. november åpner den 22. utgaven av Litteraturuka i Vestfold, og nå er programmet klart. Med økt internasjonalt fokus og stor tematisk bredde har barn og voksne i hele fylket mye å se frem til.

Marta Breen. Foto: Maria Gossé. Foto

Marta Breen er vinner av Vestfolds Litteraturpris 2019

Under åpningsforestillingen på Litteraturuka i Vestfold vil Marta Breen tildeles Vestfolds Litteraturpris 2019, for sitt feministiske forfatterskap innen sakprosa.

Bok i høstløv, foto

Inspirasjon til høstferien

Se hva som skjer på bibliotekene i høstferien, og få gode lesetips gjennom artikler og anbefalinger!

øretelefoner og bøker

Lån gratis lydbøker fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek er biblioteket for deg som strever med å lese.

Nasjonal bibliotekdag logo, grafikk

Nasjonal bibliotekdag 2019

1. september er det igjen klart for Nasjonal bibliotekdag, og årets tema er «det internasjonale Norge». Les mer om dette, Verdensbiblioteket og Det flerspråklige bibliotek!

Skrivebord med bøker, eple, bokstav-klosser og blyanter. Foto av Element5 på Unsplash. Foto.

Skolestart!

Vestfoldbibliotekene ønsker alle brukere lykke til med skolestart, og håper vi sees i høst!

Kvinne i hengekøye med bok på hodet. Foto.

Vestfoldbibliotekarer anbefaler..

Endelig tid til å lese litt? 😉 Vestfoldbibliotekene tipser om, og leverer, høysommerens strandlektyre! God sommer!

Strand. Foto

Sommerens åpningstider

I sommer kan det være endringer i åpningstidene. Vi minner også om at vi tilbyr flere digitale tjenester, slik at du for eksempel kan slappa av på stranda med bok på mobilen!

Ratatosk. Sommerles. Grafikk. Foto.

Sommerles på øret

Sommerles skal være for alle! Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek har lest inn årets Sommerles-fortelling, slik at du kan høre den på Sommerles.no. Se klipp fra innspillingen her..

Elektrisk sykkel med oppbevaringsboks. Dekorert med PressReader-grafikk. Foto.

På sykkel i Vestfold

Vestfoldbibliotekene kommer til å rulle rundt i fylket på splitter nye el-sykler i sommer! ツ Sees vi på en Vestfold-strand?

Miljø på Revetal bibliotek: Sirkeltrapp, skulpturelle lamper og bokhyller. Foto.

Vestfoldbibliotekene om kildekritikk og informasjonskompetanse

Bibliotekene kan bidra til trygg navigering i et samfunn med stor informasjonsflyt av varierende kvalitet og nøytralitet.