Arkiv for aktuelle saker

priscilla du preez, unsplash. Hender holder en telefon. Foto.

Styrket digitalt bibliotektilbud

Alle landets bibliotek er stengt. Regjeringen og Nasjonalbiblioteket setter inn ekstraordinære tiltak for å gi innbyggerne et best mulig digitalt tilbud.

nasjonalt lånekort. Lånekortet i sin helhet avbildet (Forsiden). Foto.

Digitalt nasjonalt lånekort

Har du ikke lånekort fra før av? Nå kan du skaffe deg et fullverdig digitalt, nasjonalt lånekort, og få tilgang til flere nasjonale og digitale bibliotektjenester.

PressReader. Mobil med PressReaders logo på skjermen, ligger på et tidsskrift sammen med sukkertøy. Foto.

PressReader med utvidet tilgang

PressReader, vår digitale avistjeneste, gir deg nå tilgang til å lese dagens aviser gjennom “Mappa mi” og Bibliofil-appen!

Barn sitter i sofa og leser bok, foran et vindu med dagslys utenfor. Foto av Josh Applegate, unsplash. Foto.

Bibliotekaren anbefaler: Bøker for barn, ungdom og voksne

Bibliotekarer tipser om gode bøker, som du finner i ebok-appen vår.

Poesidag. Foto, Thought Catalog, Unsplash. Roser ligger delvis oppå en oppslått bok med tekstlinjer som indikerer at det er poesi. Foto.

Verdens poesidag

I krisetider kan det poetiske språket få en særlig funksjon når det gjelder å beskrive det vi føler. 21. mars er Verdens poesidag.

karanteket.no: utsnitt fra nettsiden, som viser logoene til en del bibliotektilbud. Illustrasjon

Karanteket. Digitale bibliotektilbud

Et nettsted som viser deg det digitale tilbudet vårt.

FilmBib. Skjermutklipp fra utvalet hos FilmBib. PrtScreen. Foto.

Bibliotekaren anbefaler: FilmBib-favoritter

Filmbib er et gratis filmbibliotek for alle i Norge som har lånekort, med gode norske kortfilmer og dokumentarer for alle aldersgrupper og i mange sjangere.

Hele Norge leser. Logo/ Grafikk.

Hele Norge leser

Hele Norge leser er en leseplattform som tilbyr lesere en digital møteplass der leseinteressen kan deles. Vårens lesekonkurranse starter nå! ツ

Person bruker både nettbrett og pc på et bord. Foto: Taras Shypka on Unsplash. Foto.

Kildekritikk

I bibliotekene er vi opptatte av kildekritikk, og ekstra viktig er det kanskje nå om dagen..

Person ligger på sofaen med føttene på bordet og bærbar pc på fanget. Foto: Dillon Shook, Unsplash

Bruk de digitale tjenestene våre

Hvordan bruke bibliotekenes tjenester hjemmefra, når det fysiske biblioteket er stengt?

Covid 19. Foto: CDC, Alissa Eckert

Bibliotekene stenges grunnet Korona-viruset og smittefare

På grunn av fare for virusspredning vil Vestfoldbibliotekene være stengt for publikum fra og med torsdag 12. mars.

Kvinnedagen, 8. mars, illustrasjon, to kvinner smiler, oransje, lilla, medie: vectorillustrasjon

Kvinnedagen 8. mars

Sjekk om det skjer noe på bibliotekene i anledning kvinnedagen, eller få lesetips på nye bøker i ulike sjangere, skrevet av kvinner om kvinner.