Arkiv for aktuelle saker

Larvik bibliotek, brann

Larvik bibliotek rammet av brann

Larvik bibliotek, inkludert avdelingene i Stavern og Lardal, er dessverre stengt på grunn av den omfattende brannen som rammet oss lørdag.

Verdensbiblioteket. Logo. Grafikk.

Har du prøvd Verdensbiblioteket.no?

På Verdensbiblioteket.no finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

Nasjonalbiblioteket National Library of Norway

Tilgang til Nasjonalbibliotekets pliktavleverte materiale

Gjennom ditt lokale folkebibliotek kan du få digital tilgang til Nasjonalbibliotekets pliktavleverte materiale, så lenge det brukes til forsknings- og dokumentasjonsformål.

Litteraturuka. Dame og bok som svever. Grafikk. Foto.

Litteraturuka er i gang!

Velg og vrak blant mer enn 70 litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger i Vestfold denne uka! Få oversikt med den nye LU-appen 😉

Datadetox. Logo og teksten "Data detox". Grafikk.

Data detox-kampanje i Vestfoldbibliotekene

Har du kontroll på ditt digitale liv? Bibliotekene i Vestfold arrangerer en datadetox-kampanje i uke 43. Få råd om hvordan du kan gjøre en digital opprydding og ta bedre vare på dine personlige opplysninger.

Utsnitt av programforsiden til Litteraturuka, med teksten "Program mandag 4. - Søndag 10. november". Grafikk.

Programmet for Litteraturuka i Vestfold er klart

Mandag 4. november åpner den 22. utgaven av Litteraturuka i Vestfold, og nå er programmet klart. Med økt internasjonalt fokus og stor tematisk bredde har barn og voksne i hele fylket mye å se frem til.

Marta Breen. Foto: Maria Gossé. Foto

Marta Breen er vinner av Vestfolds Litteraturpris 2019

Under åpningsforestillingen på Litteraturuka i Vestfold vil Marta Breen tildeles Vestfolds Litteraturpris 2019, for sitt feministiske forfatterskap innen sakprosa.

Bok i høstløv, foto

Inspirasjon til høstferien

Se hva som skjer på bibliotekene i høstferien, og få gode lesetips gjennom artikler og anbefalinger!

øretelefoner og bøker

Lån gratis lydbøker fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek er biblioteket for deg som strever med å lese.

Nasjonal bibliotekdag logo, grafikk

Nasjonal bibliotekdag 2019

1. september er det igjen klart for Nasjonal bibliotekdag, og årets tema er «det internasjonale Norge». Les mer om dette, Verdensbiblioteket og Det flerspråklige bibliotek!

Skrivebord med bøker, eple, bokstav-klosser og blyanter. Foto av Element5 på Unsplash. Foto.

Skolestart!

Vestfoldbibliotekene ønsker alle brukere lykke til med skolestart, og håper vi sees i høst!

Kvinne i hengekøye med bok på hodet. Foto.

Vestfoldbibliotekarer anbefaler..

Endelig tid til å lese litt? 😉 Vestfoldbibliotekene tipser om, og leverer, høysommerens strandlektyre! God sommer!