Arkiv for aktuelle saker

Eldre mann som sitter i et rom med mange papir-bøker og leser ebok på telefonen. Foto.

Les en e-bok i vinterferien

Kom i gang med e-bøker i vinterferien, eller besøk oss for rolige eller aktive fridager på biblioteket 🙂

BookBites. Barn, en gutt og en jente, i stol med ipad. Foto.

BookBites tar over for eBokBib i Vestfoldbibliotekene

I slutten av januar går Vestfoldbibliotekene over til BookBites som ebok-løsning. Les mer om overgangen fra eBokBib og den nye lese-appen her.

Filmbib. Du grønne glitrende. Illustrasjon. Foto: Norsk filminstitutt.

Se dokumentarer og kortfilmer gratis!

Se en litt annerledes julefilm i år ♡ Få tilgang til en unik samling av kort- og dokumentarfilm på PC, nettbrett eller mobil, med FilmBib!

Jul på Revetal bibliotek. Utstilling med julepynt og bøker i bokhylle med åpent rom midt i. Foto.

Vestfoldbibliotekene ønsker alle brukere en riktig god jul!

Les våre boktips, og lån det du trenger før helligdagene (og reduserte åpningstider) setter inn! 😉

Larvik bibliotek, brann

Larvik bibliotek rammet av brann

Larvik bibliotek, inkludert avdelingene i Stavern og Lardal, er dessverre stengt på grunn av den omfattende brannen som rammet oss lørdag.

Verdensbiblioteket. Logo. Grafikk.

Har du prøvd Verdensbiblioteket.no?

På Verdensbiblioteket.no finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

Nasjonalbiblioteket, bygning, utendørs, inngangsparti, dagtid, medie: foto

Tilgang til Nasjonalbibliotekets pliktavleverte materiale

Gjennom ditt lokale folkebibliotek kan du få digital tilgang til Nasjonalbibliotekets pliktavleverte materiale, så lenge det brukes til forsknings- og dokumentasjonsformål.

Litteraturuka. Dame og bok som svever. Grafikk. Foto.

Litteraturuka er i gang!

Velg og vrak blant mer enn 70 litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger i Vestfold denne uka! Få oversikt med den nye LU-appen 😉

Datadetox. Logo og teksten "Data detox". Grafikk.

Data detox-kampanje i Vestfoldbibliotekene

Har du kontroll på ditt digitale liv? Bibliotekene i Vestfold arrangerer en datadetox-kampanje i uke 43. Få råd om hvordan du kan gjøre en digital opprydding og ta bedre vare på dine personlige opplysninger.

Utsnitt av programforsiden til Litteraturuka, med teksten "Program mandag 4. - Søndag 10. november". Grafikk.

Programmet for Litteraturuka i Vestfold er klart

Mandag 4. november åpner den 22. utgaven av Litteraturuka i Vestfold, og nå er programmet klart. Med økt internasjonalt fokus og stor tematisk bredde har barn og voksne i hele fylket mye å se frem til.

Marta Breen. Foto: Maria Gossé. Foto

Marta Breen er vinner av Vestfolds Litteraturpris 2019

Under åpningsforestillingen på Litteraturuka i Vestfold vil Marta Breen tildeles Vestfolds Litteraturpris 2019, for sitt feministiske forfatterskap innen sakprosa.

Bok i høstløv, foto

Inspirasjon til høstferien

Se hva som skjer på bibliotekene i høstferien, og få gode lesetips gjennom artikler og anbefalinger!